28.11.2021, 14:11

Святковий салат "Дід Мороз": покроковий рецепт з фото

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • картопля,
  • морква,
  • крабові палички,
  • яйце,
  • часник,
  • маслина,
  • майонез,
  • червоний болгарський перець для прикраси,
  • сіль.
Час приготування: 
40.00

У метушні новорічних приготувань кожна господиня, перш за все, хоче потішити своїх домашніх і запрошених гостей оригінальним меню, основу якого часто становить різноманітність салатів. Салат" Дід Мороз", який ми пропонуємо вам приготувати, стане чудовою та гідною прикрасою будь-якого новорічного столу.

Технологія приготування

Кілька середніх картоплин відваріть, а потім натріть на крупній тертці. Натерту картоплю викладіть на плоску тарілку у вигляді голови Діда Мороза. Шар злегка присоліть і змастіть майонезом.

Тепер викладіть на нього дрібно порізані крабові палички і теж злегка змастіть майонезом.

Потім на шар крабових паличок необхідно видавити 2-3 зубчики часнику і посипати шаром відварених круто рубаних яєць (4-5 штук) і знову полити невеликою кількістю майонезу.

На яйця викладаємо шар картоплі і вареної тертої моркви, знову змащуємо майонезом. Тепер можна зайнятися прикрасою:

  • для шапки – прекрасно підійде дрібно нарізаний червоний перець;
  • для особи – яєчний жовток;
  • борода, хутро на шапці і помпон – яєчний білок;
  • очі – з цією роллю впораються маслини, а крапелька майонезу додасть їм блиску;
  • ніс – кружечок вареної моркви.

Ось і все, мілашний салатик готовий, смачного.

картопля
морква
перець
крабові палички
яйця
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає