26.08.2023, 17:06

На Житомирщині зіткнулися два літаки: наслідки авіакатастрофи

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Авіакастрофа на Житомирщині

Учора, 25 серпня, на Житомирщині зіткнулись два навчально-бойові літаки L-39. Усі три пілоти загинули.

Про це повідомляє ]]>пресслужба]]> Повітряних Сил ЗС України в Telegram, передає Час Пік.

Зазначається, що вони зіткнулись під час виконання бойового завдання. Одним із загиблих є пілот 40-ї бригади, який відомий позивним “JUICE”. Він з початку повномасштабної війни захищав небо України.

Як повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, наразі за фактом авіакатастрофи відкрито кримінальне провадження. Розслідування триває. Причини трагедії встановлюються.

"Наразі проводяться першочергові слідчі дії, здійснюється огляд місця події, допитуються свідки, призначено комплекс експертиз, які будуть проведені у кримінальному провадженні", — йдеться у повідомленні.

За даними Державного бюро розслідувань, попередньою кваліфікацією справи є порушення правил польотів чи підготовки до них.

"Особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику "чорних ящиків", — зазначили в ДБР.

Командувач Повітряних сил Микола Олещук відреагував на авіакатастрофу та висловив співчуття рідним і близьким.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Вночі Рівненську область атакували безпілотники, знищено нафтобазу: відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк