01.10.2023, 14:28

Прорив нафтопроводу на Івано-Франківщині: у Стримбі концентрація нафтопродуктів зросла за межі норми

Альона Тихоненко | Всі новини автора
лабораторія

Унаслідок прориву нафтопроводу на Івано-Франківщині у річці Стримба зросла концентрація нафтопродуктів. Станом на зараз вона перевищує норму майже у 26 разів.

Пробу води з водойми дослідили в лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>Дністровське БУВР.]]>

За результатами дослідження, концентрація нафтопродуктів значно вища норми, що може нашкодити як людям, так і тваринам, що мешкають у водоймі: 

"Встановлено, що концентрація нафтопродуктів у пробі води дорівнює 7,7 мг/дм3, що у 25,7 раза вище гігієнічних нормативів якості водних обʼєктів для задоволення питних, господарсько-побутових  потреб населення та у 154 рази вище гранично допустимих концентрацій для води рибогосподарських водойм", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дослідники продовжуватимуть моніторити водні об'єкти, які знаходяться у зоні кризової ситуації. Такі дії триватимуть, доки показники якості вод не досягнуть норми.

Нагадаємо, що нафтопровід прорвало 30 вересня. Унаслідок цього розлились нафтопродукти та виникла пожежа. Декілька людей серед потерпілих отримали серйозні ураження.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Надзвичайна ситуація в Києві: під час ремонтних робіт впав Дегтярівський міст - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк