05.04.2024, 21:52

Трагедія на Каховській ГЕС: Російські медіа показали перші хвилини після підриву

Марина Гончар | Всі новини автора
каховська гес

Російські ТГ-канали нещадно відтворили перші хвилини після трагедії, яка сталася на Каховській гідроелектростанції, відзнявши безлад і руйнацію, що залишили за собою окупанти в червні 2023 року.

За лаштунками "пропагандистського виробництва" виявилася сцена з масштабним руйнуванням, що тільки починали виявлятися у всій своїй жахливій величі. Відео показує руйнацію, яка виникла миттєво після того, як ГЕС була підірвана загарбниками, передає Час Пік.

За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів, втрати становлять неабияку суму - орієнтовно 55 мільярдів гривень. Проте ці цифри лише шкільний рівень порівняно з масштабом зруйнованої екосистеми.

30% природно-заповідного фонду Херсонської області тепер перебуває під загрозою зникнення, а витік води з Каховського водосховища становить 62% його загального об'єму.

На шляху цієї стихійної катастрофи постраждали сотні тисяч жителів, які тепер залишаються без житла, без роботи та без надії на майбутнє. Трагедія Каховської ГЕС стала ще одним чорним прапором на шляху окупації, що вимагає світової уваги та відповідальності перед міжнародною спільнотою.

Читайте також: У Запоріжжі пролунав вибух, є жертви: в ОВА показали наслідки удару

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк