21.04.2024, 17:31

Сєвєродонецьк - полігон для сміття: Окупанти визначають місце розміщення комплексу з перероблення відходів у місті

Віктор Білий | Всі новини автора

Росіяни перетворюють окуповані землі Луганщини на сміттєві полігони. Окупанти визначають місце розміщення комплексу з перероблення відходів у Сєвєродонецьку.

Про це повідомили у т.зв. "Міністерстві" та "Мінприроди ЛНР", передає Час Пік.

У "відомстві" повідомили, що "російський екологічний оператор (РЕО) розробив для ЛНР територіальну схему поводження з твердими комунальними відходами (ТКВ) і концепцію розвитку цієї галузі".

"Було заплановано поступовий перехід від 36 наявних полігонів до трьох комплексів з перероблення відходів у районі Луганської та Сєверодонецької міських агломерацій, а також в Антрацитівському районі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "на КПВ "Луганськ" планується щорічно направляти 350 тис. тонн ТКВ 12 муніципальних утворень, що становить близько половини всіх утворених в Республіці ТКВ. Завершити розробку проєктної документації планується до кінця цього року".

"КПВ - "Сєвєродонецьк" - планується розміщувати в районі максимального зосередження джерел освіти ТКВ на звільнених територіях ЛНР – Сєвєродонецькій міській агломерації. Зараз ведуться роботи з пошуку земельної ділянки, а безпосередньо роботи зі створення об'єкта почнуться після видалення лінії бойового дотику на захід і підвищення рівня безпеки в регіоні", - наголосили в Мінприроди.

Наразі фахівці оформлюють документи на цю земельну ділянку.

Там додали, що створення нових об'єктів обігу "не тільки покращить екологічну ситуацію в Республіці та скоротить кількість несанкціонованих звалищ, а й дозволить створити стійку систему поводження з ТКВ, що забезпечує 100-відсоткове сортування відходів та скорочення обсягів їх поховання вдвічі".

Читайте також: "Головне, не потонути у смітті": Влада "ЛНР" обіцяє вирішити проблему зростаючих звалищ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк