01.05.2024, 20:56

Окупаційна "влада" збільшує деструктивний вплив на тимчасово окупованих територіях, - ЦНС

Марина Гончар | Всі новини автора
цнс

Російсько-окупаційні "адміністрації" марно намагаються посилити свій контроль та вплив на місцеве населення на східних регіонах України. Шляхом маніпуляцій та нав'язування російських поглядів вони створюють загальні наративи, спрямовані на роз'єднання суспільства та зміцнення свого контролю.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Одним зі способів реалізації цієї "стратегії" є масове розповсюдження друкованих засобів масової інформації на окупованих територіях. Загарбницька "влада" випускає щотижневу макулатуру, серед якої переважають видання під заголовками "Кочегарка ДНР", "Горловка сегодня", "Новороссия" та інші.

Загалом на окупованих територіях східної України діє близько 30 друкованих "видань", які служать інструментом для маніпулювання громадською думкою.

Вміст цих "видань" наповнений матеріалами, спрямованими на психологічний вплив на населення. За допомогою відвертих фейків та інформаційних маніпуляцій намагаються нав'язати ідею про ефективність діяльності окупаційних "владних структур".

Особлива увага приділяється тому, щоб громадяни відмовилися отримувати інформацію з українських джерел, намагаючись відокремити їх від всесвітніх інформаційних потоків та контролювати сприйняття подій.

Зусилля окупантів спрямовані на підтримку їхньої ідеологічної агенди та зміцнення контролю над місцевим населенням. Однак населення має бути обережним і критичним до інформації, яку отримує, щоб уникнути впливу пропаганди та захистити свої права та свободи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у тимчасово захопленому росіянами Лисичанську на Луганщині окупанти продовжують зомбувати місцевих дітей.

Читайте також: В окупованому Довжанську сталася "ДТП" за участю військової автівки з БК (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк