02.05.2024, 15:07

"Одна й та сама картина - люди з порожньою тарою": Обстановка в окупованому Лисичанську від очевидців

Віктор Білий | Всі новини автора

У мережі з'явилася інформація від російських волонтерів про обстановку в окупованому Лисичанську на Луганщині. За їхніми словами, у місті одна й та сама картина - люди з порожньою тарою.

Про це вони пишуть на пропагандистських пабліках, повідомляє Час Пік.

"Заїжджаючи до Лисичанська, ми бачимо одну й ту саму картину: люди збираються з порожньою тарою для води біля колодязів або машини МНС. За допомогою МНС у Лисичанську організоване постачання води районами. Адже її потрібно ще підняти на поверхи в будинках, де ліфти не працюють", - йдеться у повідомленні.

Також за словами волонтера, через відсутність центрального водопостачання, мешканці Лисичанська позбавлені звичайних речей:

"Помити посуд, випрати білизну (бажано в пральній машинці) - все це, здавалося б, такі прості й звичайні речі для людей. Але міста, які знаходяться на лінії зіткнення, не можуть просто включити машинку, натиснувши на кнопку "Старт", або помити посуд з-під крана. З простої причини: у місті відсутня вода".

Український журналіст Олексій Артюх в Telegram-каналі прокоментував пост волонтера:

"У місті немає води, не працюють ліфти. Але є і "хороша" новина - Татарстан відправив до Лисичанська та Рубіжного 5000 георгіївських стрічок. Лайфхак. Можна зв'язати їх в одну велику мотузку, щоб підіймати воду на дев'ятий поверх".

Читайте ще: "Сумнівна слава та сумна доля": В окупованому Лисичанську росіяни знімають кіно

Читайте також: У мережі показали, що залишилося від магазину "Арт-Центр" в окупованому Лисичанську - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк