03.05.2024, 15:38

У мережі розповіли, скільки окупантів ліквідовано ракетами ATACMS на полігоні на Луганщині 1 травня

Віктор Білий | Всі новини автора

Внаслідок удару ЗСУ ракетами ATACMS по полігону окупантів у Луганській області в населеному пункті Кубань ворог зазнав втрат понад 100 військових.

Про це повідомило видання Newsweek, проаналізувавши інформацію OSINT-акаунтів у соціальній мережі "X", 3 травня, а також Інститут вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

"Принаймні один ATACMS безпосередньо вразив групу з понад 100 російських солдатів, засипавши їх сотнями бомб M74 APAM", - цитує Newsweek обліковий запис, де опубліковано фотографію групи солдатів, які зібралися в районі перед ударами.

Зазначається, що, згідно із зображеннями, які вдалося геолокувати як зроблені біля Можняківки Луганської області, було використано чотири ракети ATACMS, одна з яких не досягла мети. Зате три інших били точно, в тому числі одна точно в скупченні живої сили ворога.

"Геолокаційні кадри свідчать про те, що українські сили завдали удару по російському полігону на південний захід від Можняківки. Убито 116 російських військовослужбовців", - уточнюється у звіті ISW.

Вдень 1 травня було опубліковано кадри об'єктивного контролю поразки великого скупчення особового складу однієї з бригад на одному з полігонів у Луганській області.

Читайте також: У "магічному лісі" є хороші новини: У ЗСУ розповіли про ситуацію під Кремінною на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк