03.05.2024, 16:38

"Новий "концепт" - Луганськ створив Путін": У мережі відреагували на підручник з історії регіону, затверджений у Кремлі

Віктор Білий | Всі новини автора

На пропагандистських ресурсах з'явилася інформація, що на окупованій Луганській області після травневих свят презентують новий підручник з історії регіону, затверджений у Кремлі.

За повідомленням т.зв. "міністерства освіти ЛНР", засоби для створення та друку нових підручників нададуть у Кремлі, передає Час Пік.

"Концепція" нового підручника з регіональної історії вже розроблена - з урахуванням вимог федеральних державних освітніх стандартів та основних федеральних загальноосвітніх програм", - йдеться у повідомленні.

Підручник для "промивання мозку" розроблений на основі вже наявних підручників з історії т.зв. "ЛНР". До нього додано розділи про "події останніх років".

"Після травневих свят ми представляємо новий підручник для громадського обговорення. Для цього буде організовано круглий стіл із вченими та практиками. Підручник розроблено на основі вже наявних підручників з історії ЛНР, але до нього додано розділи про події останніх років", - повідомив т.зв. міністр освіти та науки "ЛНР" Іван Кусов.

У соцмережах відреагували на підручник "від окупантів".

Люди співчувають школярам, що їм доведеться знову поринути у минулу більшовицьку історію з "Ворошиловим та іншими комуняками". У соцмережах натякають на "культ Путіна", який автори підручника можуть "приліпити" до "регіональної історії".

"Новий "концепт" - Луганськ створив Путін", - коментують користувачі мережі.

Читайте також: На окупованій Луганщині планують запустити 10 додаткових автоклубів для "зомбування" населення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк