06.05.2024, 22:22

Кількатижневі курси і ти – "член уряду" окупаційних адміністрацій, або Як готують "кадрових спеціалістів" росіяни

Марина Гончар | Всі новини автора
цнс

Нова хвиля проблем на тимчасово окупованих територіях стосується не лише військових "конфліктів". За інформацією, що надходить з цих регіонів, загарбницька "влада" вирішила піти на ризикований крок "управління", запровадивши практику "курсів для майбутніх управлінців" з браку кадрів державного управління.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Останнім часом на тимчасово окупованій Луганщині активно проводяться курси, за участю й сприянням російської академії народного господарства та державної служби, які призначені для "навчання фахівців" у галузі "державного управління" та "народного господарства".

Протягом минулого року вже було підготовлено 6 тисяч таких спеціалістів, які вже готові очолити "адміністрацію" чи вступити до "складу уряду" псевдореспубліки з відносно коротким навчанням.

Відповідно до планів на 2024 рік, розпочався другий етап навчання таких "фахівців", і очікується, що щонайменше сім тисяч управлінців буде підготовлено до роботи в цьому році. Однак, зважаючи на короткотермінові курси, які не можуть забезпечити достатню підготовку, якість цих спеціалістів може бути під великим питанням.

Ця нова ініціатива призводить до поглиблення кризи вже складної ситуації на окупованих територіях. Погіршення в галузі "державного" управління додається до інших проблем, таких як брак лікарів, вчителів та комунальників, що робить ситуацію ще складнішою для місцевого населення.

Читайте також: "Довкола Кремінної все горить": У мережі повідомляють про обстановку у місті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк