05.04.2024, 23:07

В районі Нью-Йорка стався один із найпотужніших землетрусів за 100 років

Марина Гончар | Всі новини автора
нью йорк

Сьогодні вранці, на східному узбережжі США стався землетрус магнітудою 4,8 бала з епіцентром близько міста Нью-Йорк. За даними Геологічної служби США, інцидент спровокував хитання хмарочосів у місті, викликаючи паніку серед місцевих мешканців.

Про це повідомили у виданні ]]>Reuters]]>, передає Час Пік.

Жителі заявляли, що їх будинки хиталися, нагадуючи карткові будиночки. Губернатор штату Нью-Йорк Кеті Хочул підтвердила, що цей землетрус є одним з найсильніших на східному узбережжі протягом останнього століття.

Епіцентр землетрусу розташовувався в місті Тьюксбері в сусідньому штаті Нью-Джерсі, на відстані приблизно 64 кілометрів на захід від Нью-Йорка. Поштовхи були зафіксовані о 10:20 ранку за місцевим часом на глибині 4,7 км.

Хоча значних руйнувань не зафіксовано, губернатор Хочул попередила про можливість подальших поштовхів. Інженерні бригади вже обстежують дороги та мости, щоб виявити можливі пошкодження.

Мер Нью-Йорка Ерік Адамс запевнив, що ніхто не постраждав, але закликав місцевих мешканців бути обережними та, у разі нових поштовхів, сховатися під меблями або у дверному отворі. Водночас він закликав жителів продовжувати своє звичайне життя.

Очевидці від Балтімора до Бостона повідомляли про гуркіт і тряску, які вони відчували, а деякі навіть вибігали на вулицю в пошуках джерела поштовхів.

Читайте також: F-16 не стануть для України "срібною кулею" у війні з Росією, - Столтенберг

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк