06.05.2024, 20:44

Росія розглядатиме будь-які F-16 в Україні як носії ядерної зброї, — МЗС РФ

Марина Гончар | Всі новини автора
самолет

За даними російського дипломатичного відомства, допомога Києву із боку Заходу є провокацією. Москва не може ігнорувати цей факт, адже це загрожує її безпеці.

Україна продовжує чекати, коли почнуться постачання західних винищувачів F-16, а в Росії зробили нову заяву про те, яку загрозу нібито нестимуть ці літаки. Текст опубліковано на сайті Міністерства закордонних справ РФ, передає Час Пік.

Москва, як зазначається, не може ігнорувати факт майбутніх поставок зброї та техніки в Україну, тому має намір сприймати західні винищувачі F-16 як носії ядерної зброї незалежно від їхньої модифікації.

"Дані авіазасоби відносяться до платформ подвійного оснащення - неядерного та ядерного. Літаки саме цього типу довгі роки становили основу авіапарку, який задіюється в так званих "спільних ядерних місіях" НАТО. Безвідносно того, в якій саме модифікації будуть поставлятися ці літаки, сприйматимемо їх як носіїв ядерної зброї", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в дипломатичному відомстві Росії додали, що цей крок з боку НАТО і США в Москві мають намір розглядати як цілеспрямовану провокацію.

"Констатуємо, що агресивне прагнення країн НАТО підірвати безпеку Російської Федерації набирає обертів. У зв'язку з цим хотіли б нагадати, що гарантований захист суверенітету та територіальної цілісності нашої країни є найвищим пріоритетом російської політики у галузі військової безпеки, включаючи аспект ядерного стримування", - у МЗС РФ.

Читайте також: Метеозалежним приготуватися: на Сонці реєструється найбільша за кілька років спалахова активністо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк