Які вітаміни потрібні для роботи мозку та як покращити пам'ять?

Ольга Станішевська | Всі новини автора
вітаміни

Мозок – це неймовірно складний орган, який відіграє ключову роль у всіх аспектах нашого життя – від вивчення нової інформації до керування рухами. Підтримувати його здоров'я та ефективну роботу може допомогти правильне харчування, що містить у собі не лише макронутрієнти, але й вітаміни та мінерали, необхідні для його оптимального функціонування.

Як наш мозок вчиться

Людський мозок – динамічна система, здатна до постійного вдосконалення та адаптації. Його механізм навчання полягає в утворенні нових зв'язків між нейронами, що відбувається завдяки процесу, відомому як нейропластичність. Саме поява нових нейрозв’язків дозволяє мозку адаптуватися до зміни умов, запам'ятовувати інформацію та розвиватися протягом усього життя.

Фактори та життєві звички, які підвищують нейропластичність мозку

Наш мозок здатен на дивовижні речі. Він може вчитися, запам'ятовувати, творити – і все це завдяки нейропластичності. Ця неймовірна властивість дозволяє мозку змінюватися протягом життя, формуючи нові зв'язки між нейронами.

Як же прокачати цю суперсилу?

  1. Постійно відкрийте для себе щось нове: опановуйте нові хобі, вивчайте іноземні мови, або навчайтесь грати на музичному інструменті – кидайте виклик мозку, і він вам подякує!
  2. Не дайте рутині заволодіти вами: міняйте маршрути прогулянок, пробуйте нові рецепти, експериментуйте з образом – будь-які зміни стимулюють мозкову нейропластичність.
  3. Включайте логіку: головоломки, ребуси, кросворди – чудовий тренажер для вашого мозку.
  4. Тренуйте пам'ять: вірші, іноземні слова, дивні факти – запам'ятовуйте все, що вас цікавить.
  5. Здоровий спосіб життя: фізична активність, якісний сон та збалансоване харчування – основа для нейропластичності.

Однак, при нестачі певних мінералів та вітамінів навіть ідеальне виконання цих порад буде малоефективним. 

Мінерали та вітаміни для мозку, які покращують розумову діяльність

Деякі вітаміни та мінерали мають особливе значення для підтримки здоров'я мозку та підвищення його ефективності.

Наприклад, вітаміни групи B6, B9 (фолієва кислота) та B12, відіграють важливу роль у синтезі нейротрансмітерів, які відповідають за передачу сигналів та інформації між нейронами.

Селен та омега-3 жирні кислоти беруть участь у біохімічних процесах з формування нових нейрозв'язків. 

А цинк, магній та залізо необхідні для правильної роботи центральної нервової системи.

Вітаміни для покращення роботи мозку Orthomol Mental

Аби не витрачати багато часу на підрахунок кількості вітамінів та мінералів у їжі, яку ви споживаєте, приймайте вітаміни для покращення роботи мозку від німецької компанії Orthomol.

Комплекс Orthomol Mental - це вітаміни та мінерали, спеціально розроблені для підтримки здоров'я мозку та його функціональності. 

Він містить оптимальні дози вітамінів, а також мінералів, амінокислот й інших поживних речовин, необхідних для максимальної підтримки розумової активності.

теги: