20.04.2024, 19:48

Прогрес технологій Fpv

Ольга Станішевська | Всі новини автора
Fpv дрон

Вітаємо! Сьогодні ми розкажемо про важливість кожного аспекту Fpv дрону для певного виду задач.

Наш досвід у сфері Fpv дронів понад 4 роки, за цей час ми випробували більш як 10 поколінь стеків, літали коли потужність ВТХ сягала 800 mWT, приймач ELRS ще ніхто не знав, а стандартна частота для радіокерування була 2.4gHz.

З кожною новою партією від різних виробників бачимо, що за рік відбувся досить великий технічний прогрес, бо кожен намагається створити «ідеальний» ударний дрон під теперішні задачі. Їх стало настільки багато, що важко вибрати, який буде ідеально підходити саме Вам. Більшість з варіантів, пропонованих ринком є хорошим вибором, адже всі вони виконують свою функцію однаково. Мова йде як і про цивільне використання і не тільки.

Проте, все ж таки, кожен дрон відрізняється деякими характеристиками один від одного. Безумовно, в кожної моделі є свої завдання, адже рік тому ніхто й уявити не міг, що модулі ELRS будуть прошивати на 700 mHZ, а відео - кастомізувати в частоти від 1.2-5.8 GHz. Роботи РЕБ внесли свої корективи, як і в алгоритми передавання відео, так і у радіозвʼязок. Закрити всі частоти важко, та дорого, тому користувачі збільшують діапазон їхніх робіт під потрібні задачі. Окрім того, зараз дуже часто використовуються ретранслятори. Це найлегший спосіб покращити якість сигналу: зробити виносну антену, та надати їй найбільше посилення, наскільки це можливо. Це «прокачані» варіанти антен-патчів, які використовувались напряму на окулярах, в цивільні часи. Саме тому, посилення радіо/відеозв’язку стало найбільшою задачею всіх пілотів.

Такі компоненти, як мотори (від яких напряму залежить грузопідйомність), камери (світлочутливість) та ін., перейшли на другий план, адже, скільки б дрон не ніс та яку б якість зображення не передавав, при роботі РЕБу з тих характеристик сенсу буде мало. Однозначно, не варто про них забувати, проте це дуже віддалилось від першочергових бажань пілотів, коли FPV тематика лише розпочинала свою дію у військових використаннях. Бачимо схожу тенденцію у, майже, всіх аспектах: спочатку всі хотіли якомога більші дрони, аби вони несли великі «подарунки», тепер, більшість повернулись на старі, добрі 7-ми дюймові дрони. 

Тому хочемо отримати фідбек, що у дронах важливо Вам, та на яких компонентах складаєте їх Ви? Діліться думками під дописом!

Якщо у Вас виникають питання щодо наших товарів - звертайтесь @fpv_world.
Магазин - https://fpv-world.com.ua

Бережіть себе, все буде UA

теги: