24.04.2024, 19:50

Байден підписав законопроєкт: допомога Україні буде відправлена впродовж кількох годин

Марина Гончар | Всі новини автора
байден

У середу, 24 квітня, президент США Джо Байден підписав ухвалений Конгресом пакет законодавства, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.

Про це він повідомив під час свого ]]>виступу]]> у Білому домі, передає Час Пік.

"Це гарний день для Америки, гарний день для Європи й гарний день для миру в усьому світі... Я щойно підписав закон про пакет заходів із національної безпеки, який ухвалила Палата представників цими вихідними й учора Сенат. Це зробить Америку безпечнішою, це зробить світ безпечнішим і збереже лідерство Америки у світі, і всі це знають", — сказав він.

З його слів, нова партія американського озброєння буде доставлена в Україну "за лічені години".

"Найближчими годинами, буквально через кілька годин, ми почнемо відправляти в Україну обладнання для ППО, боєприпаси до артилерії та реактивних систем, бронетехніку", — пообіцяв президент.

Під час виступу Байден заявив, що шлях закону до його робочого столу був важким, але врешті-решт "США піднялися на ноги". Водночас він розкритикував радикальних республіканців через затягування законопроєкту, тоді як Росія посилила авіаудари по українських містах і "хоробрих українцях".

Однак американці все одно надішлють необхідну допомогу для України, аби підтримати її боротьбу. Президент США назвав цей пакет інвестицією країни у власну безпеку.

"Якщо Путін переможе в Україні, наступним кроком для російських військ цілком може стати прямий напад на союзника по НАТО. У нас не було іншого вибору, окрім як прийти їм на допомогу", — зазначив Байден.

Нагадаємо, що у ході голосування за проєкт закону, який передбачає надання Україні допомоги на 61 млрд доларів, 79 сенаторів віддали свої голоси "за". "Проти" висловилися 18 сенаторів. Документ передбачає виділення фінансів на допомогу Україні на загальну суму понад 60 мільярдів доларів. Зокрема, 49,9 млрд доларів передбачено на оборонні витрати, 1,57 млрд буде направлено на економічну допомогу та ще 400 млн на захист кордонів та гуманітарне розмінування. Водночас законопроєкт передбачає 7,8 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, але ці гроші будуть надані як кредит. Його умови будуть визначені окремим договором.

Читайте також: У армії РФ спостерігається рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк