04.05.2024, 20:32

Види конвеєрних стрічок та їх застосування

Олег Білоусов | Всі новини автора
конвеєрна стрічка

Ефективне транспортування вантажів усередині промислового підприємства – процес, що грає важливу, хоча іноді недооцінену роль, особливо у великих підприємствах. Для оптимізації цього елемента роботи у компанії використовуються пристрої, відомі як конвеєри. Основним компонентом конвеєрів є транспортувальні стрічки. Вони використовуються скрізь, де в процесі виробництва або зберігання необхідне безперервне внутрішнє транспортування.

Транспортувальна або інакше – конвеєрна стрічка необхідна для безпечного переміщення товарів усередині таких об'єктів, як виробничі цехи, склади, сортувальні приміщення, розподільні та логістичні центри, а також на відкритому повітрі: на складах або будівельних майданчиках. Також вона особливо корисна при транспортуванні дрібногабаритних виробів та сипких матеріалів, а також інших вантажів, наприклад, що мають різну вагу та розміри (упаковки, картонні коробки, мішки тощо).

Особливості конвеєрної стрічки

Конвеєрна стрічка в загальних рисах є стрічкою з різним типом покриття, матеріалу і способом конструкції, яка транспортує вантаж горизонтально або під кутом. Для виконання цієї роботи вона зазвичай відповідає низці вимог:

  • стійкість до температур та механічних пошкоджень,
  • відрізняється високою міцністю
  • універсальна у використанні,
  • має відповідний коефіцієнт тертя чи текстуру поверхні.

Види конвеєрних стрічок

Гумовотканинна стрічка

Основний тип конвеєрної стрічки виготовляється з комбінації гуми та тканини. Такі стрічки можна використовувати для транспортування матеріалів за температури навколишнього середовища від -25 до +60 °С. Стрічки такого типу можна зустріти практично у всіх галузях промисловості:

  • виробництво будівельних матеріалів,
  • енергетика,
  • металургія,
  • сільське господарство,
  • харчова промисловість.

Стрічка з гумовими профілями

Різновидом конвеєрної стрічки загального призначення є стрічка з гумовими профілями, яка застосовується у разі, коли транспортування відбувається під кутом горизонтальної осі. Профілі запобігають безконтрольному переміщенню товару по стрічці та падінню з нього. Профільні стрічки використовуються для транспортування сипких матеріалів середньої та великої фракції, наприклад каменів, гравію, овочів та фруктів.

Інші різновиди конвеєрних стрічок

Конвеєрні стрічки загального призначення також відрізняються підвищеною стійкістю до різних факторів. На різних металургійних підприємствах, енергетичних підприємствах, паливних шахтах та вибухонебезпечних місцях застосовуються стрічки з підвищеною термостійкістю та вогнетривкістю.

Для перевезення матеріалів, що містять похідні масел і жирів або органічні розчинники, рекомендується використовувати масло- та жиростійкі гумовотканинні стрічки. На практиці такі стрічки використовуються в енергетиці та промисловості вторинної сировини, наприклад, для транспортування біомаси та побутових відходів.

Своєю чергою, при транспортуванні наповнювачів з високим коефіцієнтом стирання деяких будівельних матеріалів (наприклад, клінкеру), коксу або фосфоритного борошна, доцільно використовувати зносостійкі конвеєрні стрічки.

Ще один вид – спеціальна стрічка. Її використовують на піщаних шахтах, складах, електростанціях та котельнях. Спеціальні конвеєрні стрічки оснащені армованим сталевим кордом.

Де купити конвеєрну стрічку високої якості?

Українська компанія Euro Belt пропонує конвеєрні стрічки від відомих виробників різних типів, розмірів та призначень. На сайті компанії ви знайдете детальну інформацію про кожен тип стрічки, а також можливість замовити необхідну кількість та розміри. Широкий асортимент, конкурентні ціни та високий рівень сервісу – це відмінні переваги компанії Euro Belt на українському ринку. Компанія також пропонує послуги з монтажу та обслуговування конвеєрних стрічок, що дозволяє клієнтам бути впевненими у надійності та ефективності роботи обладнання.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: