22.04.2024, 09:55

Росіяни вигадали нову пастку для аграріїв на ТОТ України - ЦНС

пшеница

На окупованих територіях України росіяни "ловлять на гачок" аграріїв. Фермерам обіцяють кредити, які вони не можуть виплатити.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> Центр національного спротиву, передає Час Пік.

"Пільгові кредити, безвідсоткові ставки і ще багато "заманух" від Кремля для українських аграріїв, які опинилися в окупації. В результаті - це зашморг на шиї наших землеробів. Адже віддати навіть ці пільгові кредити нереально", - йдеться в повідомленні.

У ЦНС уточнюють, що росіяни працюють за схемою, коли всі аграрії повинні здавати зерно за фіксованою ціною в рази нижчою від ринкової. Після цього гауляйтери перепродують зерно і забирають різницю. Тільки у 2023 році з окупованої території України до РФ було вивезено 4,8 млн. тонн зерна.

Крім того, незаконна "влада" почала надавати земельні ділянки, які зараз не використовуються за призначенням, фермерам, готовим перереєструвати свій бізнес на російські стандарти. Право на користування ділянкою оформляється через дозвіл на певний термін.

"За інформацією українського підпілля, насправді йдеться про ділянки, які належать тим фермерам, які відмовилися йти на співпрацю з окупаційною владою. Також є інформація, що до Херсонської області увійшли аграрії з РФ, які займаються переоформленням земельних ділянок на свої господарства. Це ще одна форма пограбування України Росією", - зазначають у ЦНС.

Читайте також: Буданов розповів, які місяці будуть складними для України та чому

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк