24.04.2024, 10:01

"Старання" не спрацювали: на окупованій Луганщині не вистачає вчителів російської мови

школа

Незважаючи на прагнення росіян русифікувати населення окупованих територій, Луганщині не вистачає вчителів російської мови.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

За даними ЛОВА, не у кожній школі на окупованій Луганщині вистачає вчителів російської мови. Іноді уроки з цього предмету ніхто не проводить.

"Звичайно, загарбники нашвидкуруч організують курси підвищення кваліфікації, куди залучають викладачів української мови, або запрошують працювати до шкіл пенсіонерів. Відомо про багато випадків, коли уроки російської мови перетворюються на самостійні заняття", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, росіяни в Луганській області організували курси з "переробки" вчителів української мови та літератури на вчителів російської мови. Часу для перепідготовку відводиться менше 260 годин. Крім того, на курсах готують "правильних" вихователів для дитячих садків. Зокрема, курси проводяться у так званому "Луганському державному педагогічному університеті".

Читайте також: "Ви хочете людей пограбувати?": у жителів Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного забирають квартири та будинки за новим "законом"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк