24.04.2024, 12:04

Окупанти планують "оздоровити" школярів Луганщини: подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
йвріолра

На території тимчасово окупованої Луганської області "визволителі" планують так звані заходи, які  спрямовані на мілітаризацію молоді. 

Про це стало відомо у мережі, передає Час Пік.

Стало відомо, що в серпні 2024 року (два заїзди) школярів (6-11 клас) з тимчасово окупованої Луганщини збираються відправити в "Артек" в рамках програми "Орден мужества".  

В одному з документів, який з’явився назагал, чітко вказано, що заходи спрямовані на мілітаризацію молоді:  

"Метою зміни є створення умов для формування в учнів соціально активної позиції громадянина і патріота, що володіє почуттям національної гордості, громадянської гідності, любові до Батьківщини, свого народу і готовністю до її захисту через участь у діяльності військово-патріотичної спрямованості в умовах дитячого табору", - йдеться у документі.

Варто зазначити, що в іншому документі школярів заманюють вступом в кадетський корпус, обіцяючи їм стипендії, фірмове спорядження, безплатне харчування, а також додаткові 50 балів до "ЕГЭ" при вступі до Академії Слідчого Комітету РФ.  

З міркувань безпеки джерел публікуються лише витримки з окремих  документів.

Як повідомлялось раніше, з внутрішнього листування колаборантів стало відомо, що вони фіксують активізацію українських ДРГ та підпілля на окупованій Луганщині.  

У публікації використано інформацію з ТГ- каналу ]]>"АРТЮХ"]]>.

Читайте також:

"Прибирання" у Лисичанську: в мережі помітили дещо дивне на фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк