23.04.2024, 23:21

Більшість військової допомоги США для України вже перебуває в Європі, - CNN

Марина Гончар | Всі новини автора
снаряды

Більшість американського озброєння, призначеного для допомоги Україні, знаходяться на складах у Німеччині та Польщі.

Про це повідомило 23 квітня джерело американського телеканалу CNN. За його словами, серед перших в Україну надійдуть артилерійські снаряди, повідомляє Час Пік.

Офіційно влада США не повідомляла, що озброєння з пакета допомоги, що готується, знаходяться в Європі. При цьому представник Пентагону Патрік Райдер минулого тижня заявив, що міністерство оборони США готове одразу відправити зброю, щойно буде віддано наказ.

"Як ви знаєте, у нас дуже потужна логістична мережа, яка дозволяє нам швидко перевозити військові кошти. Як ми вже робили у минулому, ми можемо перевезти вантаж за кілька днів", – сказав представник військового відомства США.

Нагадаємо, палата представників Конгресу США 20 квітня схвалила законопроєкт, який передбачає надання Україні близько 61 мільярда доларів допомоги. Документ могли схвалити з осені 2023 року. Сенат планує розглянути законопроєкт 23 квітня, говорив лідер демократичної більшості у цій палаті Чак Шумер. Президент США Джо Байден заявив, що негайно підпише закон після ухвалення, щоб швидко передати зброю Україні.

Читайте також: Литва передала Україні нову партію командно-штабних бронемашин M577

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк