24.04.2024, 10:32

РФ може посилити атаки по Україні та змінити цілі до передачі зброї від США - ISW

ракеты

РФ може посилити обстріли України, а також змінити цілі атаки, щоб вразити транспортну інфраструктуру, логістику та військові склади.

Про це ]]>попереджає]]> Інститут вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

У звіті ISW від 23 квітня йдеться, що погрози глави Міноборони РФ Сергія Шойгу з приводу нібито намірів Росії посилити свою ударну кампанію свідчать про наміри змінити цілі атак.

"Російські війська, ймовірно, посилять удари безпілотниками та ракетами найближчими тижнями, щоб максимально завдати шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі до того, як прийде допомога із США", - вважають аналітики.

Крім того, ISW припускає, що російські війська найближчими тижнями можуть посилити наступальні операції до того, як Україні надійде військова допомога США.

"Зосередженість Шойгу на російських наступальних операціях поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки, а також на захід та на південний захід від Донецька вказує на те, що російські війська, ймовірно, посилять наступ у цих районах", - йдеться у звіті.

Аналітики нагадали про атаку на об'єкти транспортної інфраструктури на Дніпропетровщині 19 квітня. Передбачається, що росіяни можуть повторити та розширити ці удари найближчими тижнями, щоб перекрити українські наземні лінії зв'язку.

Читайте також: Сенат США схвалив проєкт закону про допомогу Україні: коли почне надходити зброя

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк