На що звернути увагу при виборі стоматології

Ольга Станішевська | Всі новини автора
Ukrainian Dentist Club

Сьогодні довіра до стоматології та зацікавленість пацієнтів у здоров’ї ротової порожнини значно зросла. Це призвело до того, що стоматологічних клінік та центрів з’явилось дуже багато. Буквально на кожному кроці. Тож як пересічному пацієнту обрати «свою» клініку та «свого» лікаря?

На що зазвичай розраховують пацієнти?

Чого ми очікуємо, коли вбиваємо у рядок браузера запит стоматологія Київ? Давайте будемо відвертими, усім нам хочеться, щоб наші стоматологічні проблеми можна було вирішити у хорошій клініці зі зручним для нас місцем розташування, у кріслі привітного та кваліфікованого лікаря, який швидко та безболісно надасть нам усю необхідну допомогу. І бажано, щоб усе це не коштувало «усіх грошей на світі». Та чи це можливо?

Критерії вибору

Здавалося б, немає нічого легшого, аніж почитати відгуки в інтернеті та обрати клініку чи лікаря з високим рейтингом довіри від пацієнтів. Але де гарантія, що ці відгуки ― реальні? А навіть якщо і реальні, то чи можна їм довіряти? Особливо ― негативним?

Саме тому не радимо спиратись на чиєсь суб’єктивне судження. Краще прийти і на власні очі переконатися у правильності свого вибору.

Також зверніть увагу:

  • на кількість послуг, які пропонує клініка. Дуже зручно, якщо в одному місці можна пройти усі обстеження чи отримати консультацію фахівця суміжного напрямку стоматології ― хірурга, ортопеда, ортодонта, гнатолога тощо;
  • на наявність допоміжного обладнання. Оскільки стоматологія як галузь надання послуг постійно вдосконалюється, величезною перевагою буде вміння персоналу стоматології працювати на сучасному обладнанні ― це може бути дентальний мікроскоп чи томограф;
  • на чистоту та дотримання правил санітарії. Для стоматології нормальним явищем є чистота в усіх приміщеннях клініки, обробка кабінету та крісла після пацієнту, правильна стерилізація інструментів. Навіть наявність бахіл на ногах відвідувачів та змінне взуття персоналу має бути обов’язковою;
  • на гарантію якості проведених послуг. Якщо лікар бере на себе відповідальність за свою роботу, то він охоче надаватиме гарантію за виконані ним маніпуляції у ротовій порожнині пацієнта.

Що ще важливо? Щоб ви могли спокійно сісти у крісло до будь-якого спеціаліста в обраній клініці, а не лише до одного «обраного». Бо якщо ваш постійний лікар поїде у відпустку чи на курси підвищення кваліфікації, то буде нерозумно їхати за ним чи відкладати візит до стоматолога за потреби.

Однією з таких надійних клінік стоматології можна вважати Ukrainian Dentist Club ― сучасний, комфортний простір для ефективного лікування та догляду за вашою усмішкою. Запишіться на прийом та перевірте!