14.05.2024, 21:17

Диск Google для бізнесу – безпечний спосіб зберігання документів і файлів

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Google Drive – це хмарний простір для зберігання та синхронізації даних. Ви можете ділитися файлами, збереженими на вашому диску, з іншими, навіть якщо вони не користуються службами Google. Хмарне рішення відрізняється від звичайного локального диска тим, що ви можете отримати доступ до нього з будь-якого підключеного до Інтернету пристрою, де ви можете увійти у свій обліковий запис Google.

Сайт https://mccloud.ua/ є офіційним реселером Google Workspace (раніше відомого як G Suite) в Україні. Компанія спеціалізується на наданні послуг, пов’язаних з Google Workspace, і допомагає бізнесам зрозуміти, як створити Гугл Диск для бізнесу швидко, та впроваджує цей інструмент для покращення ефективності та співпраці.

За допомогою Диска ви можете переглядати всі свої ресурси в браузері на комп’ютері або в програмі на мобільному пристрої. Важливо, що ви завжди бачитимете останню версію певного файлу. Використовуючи Google Drive, вам не доведеться хвилюватися, що поломка обладнання або крадіжка зіпсують результати вашої роботи. 

Диск доступний для приватних користувачів, які можуть використовувати його після створення облікового запису Gmail, і для компаній - у складі пакета бізнес-додатків Google Workspace.

Що таке Google Drive – найважливіші функції сервісу для бізнесу

Причини, чому Диск Google чудово підходить для бізнес-середовища:

  • Дисковий простір можна легко масштабувати залежно від потреб конкретної компанії.
  • Накопичувач підтримує технологію Google AI, завдяки якій він пропонує та відображає різноманітну інформацію в режимі реального часу.
  • Ви можете створити спільний диск для всієї команди, що забезпечує усім членам команди доступ до необхідної інформації завжди. 
  • Ви купуєте накопичувач у комплекті з іншими інструментами Google, наприклад, офісними програмами, якими ви також можете користуватися в автономному режимі.
  • Ви можете ділитися елементами, збереженими на Диску, з іншими, навіть якщо вони не мають облікового запису Google. 
  • У файлах Документів, Таблиць або Презентацій ви можете працювати з іншими членами команди одночасно.
  • Перегляд швидкого доступу пришвидшить вашу роботу, відображаючи нещодавно відредаговані документи. 
  • За допомогою програми Диск для настільних комп’ютерів ви можете використовувати Google Диск так само, як і фізичні диски на вашому обладнанні. Відмінність полягає в тому, що збережена інформація не займає місце на локальних носіях, а постійно синхронізується з хмарою. 
  • Зберігання файлів у хмарі дозволяє зручно реалізувати електронний документообіг у вашій компанії.

Диск Google – скільки файлового простору є у користувачів?

Люди, які приватно користуються Диском, можуть зберігати 15 Гб даних в одному обліковому записі. Для бізнес-користувачів ці цифри виглядають набагато краще й відрізняються залежно від версії вибраного сервісу:

  • Google Workspace Business Starter – 30 Гб хмарного сховища за кожну придбану ліцензію. 
  • Google Workspace Business Standard – 2 Гб хмарного сховища за кожну придбану ліцензію. 
  • Google Workspace Business Plus – 5 Гб хмарного сховища за кожну придбану ліцензію. 
  • Google Workspace Enterprise – за умовчанням кожен обліковий запис має 5 Гб на хмарному диску, але за потреби цей простір можна збільшити.

Обсяг пам’яті Google Drive у різних планах Google Workspace

У будь-якій організації користувачі Google Workspace можуть гнучко керувати своїм простором на Диску. Це тому, що служба використовує систему спільного простору для даних компанії. Тому обсяг пам’яті, який пропонує кожен окремий обліковий запис, додається до загального пулу, який адміністратор може вільно вибирати. 

Які типи даних займають місце на Диску Google?

Залежно від обраного тарифного плану Google Workspace, кожен користувач має певний ліміт простору в своєму розпорядженні. Якщо вам цікаво, які типи даних заповнюють ваше сховище Google Drive, вони включають: 

  • Вміст папки "Вхідні" Gmail – усі повідомлення та вкладення.
  • Усі файли офісного програмного забезпечення (Документи, Таблиці, Презентації, Сайти та Форми), створені або відредаговані після 1 червня 2021 року.
  • Інші файли (PDF, фотографії, відео тощо), які ви зберігаєте в хмарі.
  • Вміст Google Photos - програми, яка дозволяє синхронізувати, систематизувати та створювати резервні копії фотографій з усіх мобільних пристроїв.

Обмеження Google Drive

Останнім часом хмарні сервіси набули значної популярності. Тому на Диск накладено обмеження, щоб уникнути перевантаження пристроїв і забезпечити максимальний комфорт використання хмари.

Користувачі Google Workspace мають обмеження на завантаження файлів. Кожен з них може передати максимум 750 Гб даних за один день. Коли йдеться про надсилання або синхронізацію окремого файлу, його розмір не може перевищувати 5 Гб.

Як збільшити ємність Google Drive для бізнесу?

Найпростіший спосіб збільшити ємність Google Drive у вашій компанії – перейти на більш високий пакет – завдяки цьому кожен користувач відчує позитивні зміни. Але що робити, якщо більшість співробітників задоволені місткістю своїх дисків, але лише небагатьом з них потрібно більше місця?

Що ж, у такій ситуації ви можете перенести лише кілька вибраних облікових записів (окремі ліцензії) на вищий план. Тоді інші користувачі будуть виставляти рахунок, як і раніше. Таке поєднання планів в рамках однієї підписки можна отримати лише від партнера Google Cloud, FOTC. Якщо вам цікаво, чи можете ви скористатися цим рішенням, напишіть https://mccloud.ua/, і спеціалісти допоможуть вибрати найкраще рішення для вашої компанії.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: