25.04.2024, 14:02

На ТОТ окупанти планують у школах готувати операторів БПЛА: з 1 вересня буде запроваджено новий предмет

На ВОТ оккупанты планируют в школах готовить операторов БПЛА / Иллюстративное фото / Открытый источник

На захоплених територіях України російські окупанти планують у школах готувати операторів БПЛА. З першого вересня 2024 року в усіх школах на ТОТ буде запроваджено новий предмет – курс управління БПЛА.

Як повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, навички управління безпілотниками проходитимуть у спеціалізованих гуртках, але навчитися цьому має кожен учень, передає Час Пік.

У ЦНС зазначили, що кремлівська влада обіцяє забезпечити кожний навчальний заклад навчальними безпілотниками та кадровим складом для організації навчання. Скоріш за все, "викладачами" стануть російські військові.

"Як бачимо спектр зухвалих злочинів росії тільки збільшується. Тепер окрім залучення дітей до виробництва зброї, окупанти ще й готуватимуть малолітніх до ймовірного виконання бойових завдань. 

Такі дії російської окупаційної влади суперечать міжнародним нормам та стандартам у сфері освіти. Залучення неповнолітніх до подібних заходів порушує їхнє право на невтручання у війну та на захист від військового використання", - йдеться у повідомленні ЦНС.

Раніше в ЦНС ]]>повідомляли]]>, що окупанти готуються ввести на тимчасово окупованих територіях модуль технологій БПЛА на уроках праці.

"Даний модуль буде присвячений вивченню технологій, особливостей конструкції та збирання безпілотних літальних апаратів (БпЛА) у військових цілях. Також серед школярів вестимуть агітацію щодо подальшого навчання на технічних спеціальностях та роботи на військових заводах", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у РФ вже давно залучають неповнолітніх цивільних осіб до виробництва зброї. Наприклад, на території особливої економічної зони "Алабуга", яка розташована в 10 км від міста Єлабуга, РФ налагодила виробництво аналогів іранських безпілотників "Shahed", які росіяни маркують під "Герань-2". До виробництва БПЛА ]]>залучено студентів]]>.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк