04.05.2024, 15:13

Росіяни просунулися у двох напрямках: в ISW розповіли про ситуацію на фронті

Віктор Білий | Всі новини автора

Російські війська активізували наступ на кількох напрямках, прагнучи досягти значних успіхів. На Харківщині окупанти зосередили зусилля на просуванні в районі Куп'янська. Часткові успіхи у ворога є і на Донеччині.

Про ситуацію на фронті повідомляють аналітики Інституту дослідження війни (ISW), передає Час Пік.

За даними аналітиків окупантам вдалося здійснити тактичний прорив на південь від Кислівки. Ворог просунувся на 480 метрів углиб української оборони.

Влада Харківської області підтверджує інформацію, зазначаючи, що росіяни кинули в бій додаткові сили, включаючи новобранців. Бойові дії продовжуються у напрямку Кислівки, Табаївки, Сеньківки, Петропавлівки, Стельмахівки, Берестового, Новоєгорівки, Греківки, Макіївки, Невського, Тернів, Ямполівки, Торського, Серебрянського лісництва та Білогорівки.

На Донецькому напрямку окупанти трохи просунулися на північний захід від Авдіївки, захопивши частину або більшу частину селища Архангельське. Також росіяни заявляють про успіхи на інших ділянках фронту, зокрема на схід від Новоолександрівки, на північний захід від Кераміки, у напрямку Новопокровського та Соколівки, на захід від Семенівки та Бердичів та у напрямку Невельського від Первомайського.

У районі Часового Яру українські війська успішно відбивають атаки окупантів. Минулої доби істотних змін на лінії фронту не було.

Читайте також: Окупанти намагаються прорвати оборону відразу з трьох сторін, - ЛОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк