23.04.2024, 11:41

Великобританія анонсувала найбільший пакет військової допомоги Україні: ракети до ППО, Storm Shadow, катери та бронетехніка

Оксана Мовчан | Всі новини автора
фівммапеитр

23 квітня британський прем’єр-міністр Ріші Сунак вирушить до Польщі, щоб оголосити про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні. Йдеться про 500 млн фунтів стерлінгів (≈ 580 млн євро).

Про це повідомляють на]]> сайті британського уряду]]>, передає Час Пік.

"Оголошене сьогодні додаткове фінансування в розмірі 500 мільйонів фунтів стерлінгів ($617 млн, - ред), завдяки якому військова допомога Великої Британії Україні в цьому фінансовому році становитиме 3 мільярди фунтів стерлінгів, буде використане для швидкого доставлення терміново необхідних боєприпасів, засобів ППО, безпілотників та інженерної підтримки", - йдеться в повідомленні.

Міністерство оборони також відправить найбільший в історії пакет озброєння, до якого увійдуть:

  • 60 катерів, зокрема морські рейдові судна і водолазні катери, а також морські гармати;
  • понад 1600 ударних і зенітних ракет, а також додаткові високоточні ракети великої дальності Storm Shadow;
  • понад 400 транспортних засобів, зокрема 160 захищених мобільних машин "Хаскі", 162 бронемашини й 78 всюдиходів;
  • близько 4 мільйонів патронів до стрілецької зброї.

"Захист України від жорстоких амбіцій Росії життєво важливий для нашої безпеки й для всієї Європи. Якщо Путіну буде дозволено досягти успіху в цій агресивній війні, він не зупиниться на польському кордоні. Збройні сили України продовжують хоробро битися, але їм потрібна наша підтримка - і вона потрібна їм зараз", - заявив Сунак.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс сказав, що "цей рекордний пакет військової допомоги дасть президенту Зеленському та його відважній нації більше необхідних засобів, щоб вигнати Путіна та відновити мир і стабільність у Європі".

"Велика Британія першою надала ракети NLAW, першою дала сучасні танки і першою відправила ракети дальньої дії. Тепер ми йдемо ще далі. Ми ніколи не дозволимо світу забути екзистенційну битву, яку веде Україна, і з нашою постійною підтримкою вони переможуть", — зазначив він.

Читайте також:

Зеленський та Байден обговорили перший пакет оборонної допомоги для України: що до нього увійде

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк