06.05.2024, 16:14

Українцям за кордоном відновили видачу паспортів: хто у пріоритеті

Віктор Білий | Всі новини автора

Видача паспортів громадянам України у тестовому режимі відновили закордонні підрозділи ДП "Документ". Документ видаватимуть насамперед "соціально вразливим категоріям громадян".

Про це повідомили на сайті підприємства, передає Час Пік.

"Для запобігання та недопущення перевантаженості системи та повторних технічних збоїв видача відбуватиметься насамперед соціально вразливим категоріям громадян та після повторного отримання смс-повідомлення про готовність паспортів для видачі", – йдеться у повідомленні.

Щоб отримати документ, необхідно мати смс-повідомлення про готовність паспорта, відправлене після 25 квітня, надати документ, що засвідчує особу заявника, зокрема е-паспорт у додатку "Дія", пройти процедуру верифікації та перевірити персональні дані.

Нагадаємо, що 11 квітня Рада ухвалила закон про мобілізацію в Україні, який має набути чинності 18 травня. Він передбачає, що громадяни України віком від 18 до 60 років зможуть отримати доступ до консульських чи паспортних послуг лише після оновлення даних військового обліку до ТЦК.

Проте ще до набрання чинності цією нормою – 23 квітня – Міністерство закордонних справ України зупинило надання консульських послуг громадянам України призовного віку. Того ж дня видачу вже готових документів припинили іноземні підрозділи ДП "Документ" з посиланням на "технічні проблеми".

Пресслужба підприємства зазначала, що видачу паспортів громадянам, які подали заявки на отримання документів до 25 квітня, відновлять після усунення проблем у старому порядку.

Читайте також: Закон про мобілізацію: Кому не потрібно оновлювати дані з 18 травня, і які нові повноваження отримає ТЦК

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: