23.04.2024, 20:45

Які боули та салати є у закладі Рок-н-Ролл

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Мережа ресторанів Рок-н-Ролл, котра працює у форматі сервісів доставки, пропонує своїм клієнтам великий вибір смачних та поживних страв. Цей сервіс працює у трьох містах України – Запоріжжі, Дніпрі та Полтаві. Клієнти закладу мають нагоду спробувати тут страви різних народів світу – починаючи з тяхану, котрий тяжіє до китайської кулінарної традиції ВОК, та закінчуючи поке-боулами, які належать до традиційної гавайської кулінарії. Давайте більш детально ознайомимося з асортиментом поке-боулів, їх відмінностями від салатів та тими перевагами сервісу, котрі здатна запропонувати своїм клієнтам згадана мережа.

Поке-боули та салати: у чому відмінність

Поке-боул, якщо дивитися на буквальний переклад, можна було б перекласти як «тарілка з поке». Своєю чергою, слово «поке» означає «нарізати». Таким чином, йдеться про тарілку з нарізкою. Але чим таким вона примірна, що відрізняється від традиційної європейської кухні?

Як вже вище згадувалося, поке-боул – гавайська страва. Гаваї – штат США, вулканічний архіпелаг, котрий розташовується у центральній частині Тихого океану. Острови, котрі належать до цього архіпелагу, відомі своїми скелястими берегами, тропічними лісами, водоспадами та пляжами з різними видами піску. Ми недаремно торкнулися географічних особливостей цієї місцевості, адже саме вони вплинули на формування страви поке-боул. Отже, традиційно в цьому регіоні мешкали рибалки. Йдучи на роботу, вони брали з собою трохи рису, а вже на місці додавали до нього те, що вдавалося зловити. Таким і був обід. Найбільш популярною на Гаваях варіацією поке-боула є страва з лососем. Але, разом з тим, рецептура цієї страви на сьогодні вже є більш розмаїтою та передбачає багато варіантів з різними складниками.

Якщо говорити про відмінність боула від звичної тарілки з нарізкою, то тут буде йтися одразу про декілька особливостей. По-перше, ця страва подається у глибокій тарілці. По-друге, на її дно вкладається шар рису. І вже зверху сегментами викладається інша начинка, яка не перемішується між собою. До речі, цим боули відрізняються і від салатів.

Поке-боули в ресторані Рок-н-Ролл

Щодо популярних поке-боулів у ресторані Рок-н-Ролл, то там є різні варіанти страви. Якщо згадувати преміум-варіанти, то це страви з лососем та кіноа, а також – з креветками та кіноа. Ці боули з морепродуктами наближені до автентичних рецептур страви. Для тих, хто любить страви з м’ясом, гарним варіантом стане боул з телятиною. А боул з куркою – чудове рішення для гурманів, котрі не просто хочуть смачно поїсти, а шукають балансу між смаковими характеристиками страви та її лояльною вартістю. Дійсно, цей варіант боулів з-поміж усіх інших є найбюджетнішим. А ще його порція – найбільша. Страва важить 350 грамів та коштує 185 гривень.

Салати в ресторані Рок-н-Ролл

Щодо салатів, котрі можна замовити в ресторані Рок-н-Ролл, то їх також є 4 види:

  • салат з куркою та сиром Блю Чіз;
  • салат з тунцем і сиром фета;
  • салат з куркою і беконом;
  • салат з ростбіфом і маслинами.

Біля кожної з цих страв ви можете прочитати її склад та підібрати саме той різновид салату, котрий вам найбільше буде подобатися.

Що ще можна замовити в мережі Рок-н-Ролл

Ресторан Рок-н-Ролл пропонує своїм клієнтам не лише салати та боули, а й багато іншої смачної їжі. До речі, тут представлена кулінарна палітра різних країн світу. Наприклад, якщо ви хочете страви японської кулінарної традиції, то суші, роли і цілі сети стануть гарним вибором у такому випадку. Сет можна підібрати як для романтичної вечері на двох, так і для великої компанії, адже в асортименті представлені різні варіанти. Деякі популярні види сетів пропонуються в різних варіантах ваги – від L до XXL, аби клієнти могли зробити вибір з урахуванням того, що їм буде найбільш доречним з урахуванням кількості осіб за столом.

Для прихильників європейської кулінарної традиції заклад Рок-н-Ролл пропонує піцу. Її вибір є дуже великим, тож для зручності в цій категорії меню на сайті закладу є фільтр, де за ключовими словами щодо інгредієнтів начинки можна підібрати страву. За позначкою «топчик» ви можете побачити, яка піца користується популярністю найбільше. А ще біля тих страв, котрі є гострішими, ніж більшість, присутня позначка, котра вказує на ступінь гостроти.

Рухаємося далі, розглядаючи меню ресторану Рок-н-Ролл. Якщо ми зупинимося на категорії шаурми, то побачимо страви з начинкою з м’ясом, морепродуктами та різними видами сиру. Вибір є досить великим, аби віддати перевагу тому, що вам дійсно найбільше сподобається з урахуванням індивідуальних уподобань.

Щодо супів, то в цій категорії є Том Ям, Рамен, Місо та Мінестроне. Кулінарні традиції різних народів переплелися в меню одного закладу.

Великою популярністю також користуються страви ВОК. Це різні види тяхану (смаженого японського рису), локшини та пельменів Гедза. Ці страви є не лише смачними й ситними. Їх вирізняє упізнаваність та нетиповість для нашої кухні. Слово ВОК – це назва сковорідки, котру свого часу винайшли в Китаї для того, аби швидко й рівномірно розігрівати їжу, не потребуючи олії. Колись для цих сковорідок навіть споруджували спеціальні печі, а сам спосіб приготування їжі виручав бідних китайців, для яких олія була дорогим продуктом. Сьогодні страви ВОК готують зовсім з іншої мотивації – вони просто дуже смачні. Тож фактор економії відійшов на другий план.

Ну і ще одна категорія страв, на яку варто звернути увагу, це десерти. «Наполеон», «Снікерс» та «Естерхазі з солоною карамеллю» – неповний перелік того, що можна замовити у ресторані Рок-н-Ролл. До речі, при замовленні від 899 гривень на вас чекає десерт у подарунок. Тож користуйтеся такою нагодою.