
Зайві кілограми можуть бути пов'язані не тільки з кількістю спожитої їжі, але й з тим, у який час доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час їжі має важливе значення, особливо коли йдеться про сніданок.
Усі дієтологи сходяться на думці, що збалансований сніданок має містити і білки, і вуглеводи - саме таке поєднання забезпечує організм енергією та підтримує стабільний рівень цукру в крові протягом дня, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.
Організм по-різному переробляє білки та вуглеводи вранці через коливання гормонів, чутливість до інсуліну та енергетичні потреби. Дієтологи радять вибирати повільні вуглеводи та якісні джерела білка - яйця, йогурт, рибу, бобові, горіхи - щоб підтримувати стабільну енергію та гарне самопочуття протягом усього дня.
Для першого прийому їжі рекомендується вибирати проміжок часу між 7:00 та 10:00 ранку. У цей період природно зростає рівень кортизолу, який готує організм до активності та підвищує ефективність використання поживних речовин.

















